Tartinki Jamiego Olivera

Kruche babeczki frangipane w jednym ze swoich programów przygotował Jamie Oliver 🙂

Składniki:

ciasto:

150 g mąki (pół na pół pszenna i krupczatka)

90 g masła

1 łyżka cukru pudru

1 łyżka zimnej wody

nadzienie:

1 słoik konfitury jeżynowej

1 jajko

100 g mielonych migdałów

100 g masła

90 g brązowego cukru

Przygotowanie:

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, rozwałkować i wykleić nim 4 foremki do tartinek o średnicy ok. 12 cm.  Migdały, masło, cukier i jajko zmiksować. Na spody z ciasta nałożyć masę migdałową i konfiturę. zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Smacznego 🙂

Tartinki Jamiego Olivera

Reklamy

7 uwag do wpisu “Tartinki Jamiego Olivera

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s