Gryczane galettes

Follow my blog with Bloglovin
Składniki:

1 ugotowane udko z kaczki
50 g kaszy gryczanej niepalonej
kilka liści kapusty pak choi
5 jajek
sól, pieprz
olej

Przygotowanie:

Kaszę zmielić na mąkę, dodać 3/4 szklanki wody, jajko, łyżeczkę oleju i pół łyżeczki soli. Zmiksować i odstawić na minimum pół godziny.
Z udka obrać mięso i rozdrobnić. Liście kapusty umyć i posiekać.
Z przygotowanego ciasta usmażyć 4 naleśniki.
Naleśnika ułożyć na patelni, wybić na niego jajko, posypać mięsem i kapustą, posypać solą i pieprzem i złożyć brzegi naleśnika. Smażyć na małym ogniu aż jajko się zetnie. Tak samo postąpić z pozostałymi naleśnikami. Smacznego 🙂

gryczane galettes

Reklamy

5 uwag do wpisu “Gryczane galettes

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s