Ciasto kawowe

Składniki:

110 g masła

1/2 szklanki cukru pudru

2 jajka

3/4 szklanki mąki

1 szklanka zmielonych migdałów

1 łyżeczka kawy mielonej

1 łyżka kawy rozpuszczalnej

3-4 łyżki likieru kawowego

Przygotowanie:

Miękkie masło zmiksować z cukrem, następnie z jajkami. Do masy dodać sypkie składniki, kawę rozpuszczalną zalana 2-3 łyżkami wrzątku oraz likier. Całość zmiksować i przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35-40 minut. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Smacznego 🙂

ciasto kawowe

Reklamy

9 uwag do wpisu “Ciasto kawowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s