Składniki:
1/2 główki sałaty lodowej
1 marchewka
kawałek pora
kawałek fenkuła
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz
olej lub oliwa
Przygotowanie:
Sałatę posiekać, marchewkę zetrzeć na tarce o drobnym oczku, pora drobno pokroić, fenkuła poszatkować. Doprawić solą i pieprzem, dodać musztardę i 3-4 łyżki oleju. Wymieszać, przed podaniem można schłodzić.
Pychota 😀
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
samo zdrowie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie 🙂
PolubieniePolubienie
Teraz, gdy zima, trzeba szczególnie dbać o witaminki, najlepiej własnie w surówkach. Kiedyś nie lubiłam fenkuła, czy jak kto woli kopru włoskiego, a teraz to jedno z moich ulubionych warzyw.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja uwielbiam zapach anyżu, ale sam fenkuł nie ma dla mnie jakiegoś specyficznego smaku 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Jest z pewnością miłym dodatkiem do surówki. Lubię też fenkuła na parze, smakowity 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Nie próbowałam, ciekawy pomysł 🙂 Mam w planie zapiekankę w fenkułem, jestem ciekawa jak będzie smakować 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Będzie pewnie łagodna, chyba, że czymś podostrzysz 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zobaczymy co z tego wyjdzie ☺
PolubieniePolubione przez 1 osoba