Kokosanki

Składniki:

200 g wiórków kokosowych

4 białka

150 g cukru

60 g masła

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżka mąki ziemniaczanej

Przygotowanie:

100 g cukru rozpuścić razem z masłem w rondelku, dodać wiórki, podgrzewać jeszcze kilka minut ciągle mieszając i odstawić do wystudzenia. Białka ubić z resztą cukru na sztywną pianę, wymieszać z sokiem z cytryny, mąkę ziemniaczaną i wiórkami. Masę kokosową nakładać łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut, do zezłocenia.

kokosanki

11 uwag do wpisu “Kokosanki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s