Śledzie w sosie tatarskim

Składniki:

200 g filetów ala matias

1 szalotka

3 ogórki konserwowe

1/2 słoiczka grzybów marynowanych

3 łyżki majonezu

sól, pieprz

Przygotowanie:

Filety śledziowe zalać wodą i ostawić na noc do lodówki, można dolać trochę octu. Śledzie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w paski. Ogórki pokroić w kostkę, grzybki pokroić na małe kawałki, szalotkę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i doprawić do smaku. Smacznego 🙂

śledzie w sosie tatrskim

Reklamy

7 uwag do wpisu “Śledzie w sosie tatarskim

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s