Krokiety z pieczarkami

Składniki:

naleśniki:

3 szklanki wody lub mleka

2,5 szklanki mąki

1 jajko

1 płaska łyżeczka soli

1 łyżka oleju

farsz:

ok. 1 kg pieczarek

3-4 cebule

sól, pieprz

słodka papryka

zioła prownasalskie

panierka:

1 jajko

bułka tarta

sól, pieprz

Przygotowanie:

Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać o odstawić, najlepiej na około 1-2 godziny.  A następnie usmażyć około 15 naleśników.

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Starte na grubym oczku pieczarki dodać do cebuli, przyprawić i smażyć aż do odparowania soku.

Na naleśniki nakładać farsz pieczarkowy i zwijać krokiety. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Każdego krokieta obtaczać najpierw w jajku, potem w bułce tartej i obsmażać na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

krokiety z pieczarkami

7 uwag do wpisu “Krokiety z pieczarkami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s