Porzeczkowy sernik z jogurtów greckich

Składniki:

2 jogurty greckie (po 400 g)

70 dkg porzeczek

20 dkg borówek

4 łyżki żelatyny

10 łyżek cukru

1 galaretka

170 g herbatników

100 g masła

Przygotowanie:

Porzeczki obrać z ogonków, dodać 6 łyżek cukru kryształu i zagotować. Gotować około 20 minut, zmiksować blenderem i przetrzeć przez sitko. Żelatynę zalać 1/2 szklanki wody, a kiedy spęcznieje podgrzać w kąpieli wodnej aż się rozpuści i dodać do musu owocowego. Wystudzić.

Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Herbatniki pokruszyć lub zmiksować w blenderze i wymieszać z rozpuszczonym, ciepłym masłem. Wysypać na dno tortownicy i ugnieść.

Jogurty greckie zmiksować z 4 łyżkami cukru pudru, a następnie z wystudzonym musem porzeczkowym. Wylać na herbatniki i wierzch posypać borówkami. Odstawić do lodówki, a kiedy lekko stężeje zalać galaretką i odstawić do całkowitego stężenia. Smacznego 🙂

sernik porzeczkowy z jogurtów greckich

CSC_1653

17 uwag do wpisu “Porzeczkowy sernik z jogurtów greckich

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s