Serniczek brzoskwiniowy

Składniki:

500 g serka homogenizowanego naturalnego

500 g dojrzałych brzoskwiń

2 łyżki chia

2-3 łyżki cukru pudru

2 łyżki żelatyny  1/2 szklanki mleka

galaretka

Przygotowanie:

Żelatynę zalać mlekiem, a kiedy spęcznieje podgrzać do rozpuszczenia. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Z brzoskwiń usunąć pestki i skórkę i wrzucić do blendera, zmiksować. Do brzoskwiń dodać serek i cukier, miksować wlewając wystudzoną żelatynę. Wsypać chia, wymieszać i całość wylać na tortownicę lub formę do tarty. Wstawić do lodówki, a kiedy się zetnie zalać tężejącą galaretką i odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

serniczek brzoskwiniowy

15 uwag do wpisu “Serniczek brzoskwiniowy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s