Penne puttanesca

Składniki:

200 g makaronu penne

1 słoik krojonych pomidorów

3 łyżki oliwek

2 łyżki kaparów

4-5 fileciki anchois

2 ząbki czosnku

1/2 łyżeczki pasty z ostrych papryczek

sól

szczypta cukru

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażyć pół minuty, dodać pastę z papryczek i zalać pomidorami, gotować aż zgęstnieją. Oliwki, kapary i anchois pokroić i dodać do sosu, wymieszać, dodać szczyptę cukru i sól do smaku, gotować jeszcze 5 minut. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wymieszać z sosem. Smacznego 🙂

penne puttanesca

Warzywa psiankowate 2018

10 uwag do wpisu “Penne puttanesca

Dodaj komentarz