Składniki:
200 g makaronu penne
1 słoik krojonych pomidorów
3 łyżki oliwek
2 łyżki kaparów
4-5 fileciki anchois
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki pasty z ostrych papryczek
sól
szczypta cukru
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażyć pół minuty, dodać pastę z papryczek i zalać pomidorami, gotować aż zgęstnieją. Oliwki, kapary i anchois pokroić i dodać do sosu, wymieszać, dodać szczyptę cukru i sól do smaku, gotować jeszcze 5 minut. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wymieszać z sosem. Smacznego 🙂
Uwielbiam takie dania 😊 Pycha 😊
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
coś dla mnie:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Moje klimaty…
Szybko i pysznie!
xxx
PolubieniePolubione przez 1 osoba
🙂
PolubieniePolubienie
Jeszcze nie robiłam tego makaronu. Mniam. Zapisuję.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie