Portobello z bakłażanem i szpinakiem

Składniki:

4 pieczarki portobello

1/2 bakłażana

100 g szpinaku

100 g boczku

1 cebula

sól, pieprz

1/2 kulki mozzarelli Galbani

słodka papryka

Przygotowanie:

Z pieczarek usunąć ogonki i drobno posiekać. Cebulę obrać i posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Boczek drobno pokroić i wrzucić do cebuli, podsmażyć. Bakłażana pokroić w kostkę i dodać do cebuli z boczkiem. Kiedy zmięknie wrzucić szpinak i smażyć jeszcze 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Kapelusze pieczarek napełnić farszem i posypać startą mozzarellą. Wierzch oprószyć słodką papryką. Piec w folii lub przykrytym naczyniu do zapiekania przez około 20-30 minut. Podawać na ciepło. smacznego 🙂

portobello z bakłażanem i szpinakiem2

Włoska strona lata z Galbani

Reklamy

5 uwag do wpisu “Portobello z bakłażanem i szpinakiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s