Szaszłyki z dynią

Składniki:

250 g fileta z indyka

1/2 czerwonej papryki

1/4 średniej dyni

garść oliwek

sól, pieprz, curry

olej

Przygotowanie:

Mięso pokroić w kostkę, skropić olejem i przyprawami. Z dyni usunąć pestki, obrać ze skórki i razem z papryką pokroić w kostkę, skropić olejem, posypać curry. Mięso, warzywa i oliwki nabijać na patyczki do szaszłyków i grillować na tacce aluminiowej do miękkości dyni. Smacznego 🙂

szaszłyki z dynią

Warzywa psiankowate 2018

Reklamy

11 uwag do wpisu “Szaszłyki z dynią

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s