Serniczek dyniowy

Składniki:

250 g musu z dyni (ok. 1/2 średniej dyni)

200 ml śmietany 30%

400 g serka waniliowego

3 łyżki żelatyny + 1/2 szklanki mleka

1 cukier waniliowy

1 łyżka cukru pudru

galaretka

2 paczki ciastek oreo + 50 g masła

Przygotowanie:

Dynię obrać, pokroić na kawałki, upiec do miękkości, odlać sok i rozgnieść widelcem lub zmiksować. Wystudzić. Żelatynę zalać mlekiem, kiedy spęcznieje podgrzać i mieszać do rozpuszczenia. Wystudzić. Masło roztopić. Ciasteczka rozdrobnić w blenderze, wlać masło, zmiksować, wysypać na tortownicę i ugnieść. Śmietaną ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, następnie zmiksować z serkiem i musem dyniowym, na końcu z żelatyną, wylać na ciasteczka i odstawić do lodówki. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i kiedy zacznie tężeć wylać na sernik. Zostawić w lodówce, najlepiej na całą noc.

serniczek dyniowy

14 uwag do wpisu “Serniczek dyniowy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s