Babeczki dyniowe

Składniki:

400 g purée z dyni
100 g masła
3/4 szklanki cukru trzcinowego
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
240 g mąki pszenna
1 łyżeczka cynamonu
100 orzechów włoskich

Przygotowanie:

Całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać roztopione masło, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, purée z dyni, cynamon oraz zmielone orzechy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Masę nałożyć do papilotek. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170°C na 20-25 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy muffiny są upieczone. Smacznego 🙂

babeczki dyniowe

7 uwag do wpisu “Babeczki dyniowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s