Zapiekana brukselka

Składniki:

1 kg brukselki

250 g boczku

150 g sera żółtego

sól, pieprz

słodka papryka

cukier

Przygotowanie:

Brukselkę obrać z zewnętrznych liści i umyć. Większe przekroić na pół. Wrzucić na 5 minut do wrzątku z 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką cukru. Odcedzić i wsypać do naczynia do zapiekania. Posypać pieprzem i słodką papryką. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć do lekkiego zrumienienia, wyłożyć na brukselkę. Na wierzch zetrzeć ser żółty i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-30 minut. Smacznego 🙂

zapiekana brukselka

3 uwagi do wpisu “Zapiekana brukselka

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s