Ciasto bananowo-orzechowe

Składniki:

150 g orzechów włoskich

4 banany

4 jajka

5 łyżek miodu

5 łyżek oleju orzechowego

2 łyżeczki proszku do pieczenia

160 g maki pszennej

Przygotowanie:

Orzechy zmielić w maszynce, banany obrać i rozgnieść widelcem. Całe jajka ubić na puszystą masę, dodać orzechy, banany, olej, miód, proszek do pieczenia i mąkę, całość zmiksować. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę. Piec około godzinę (u mnie 170 stopni i termoobieg). Smacznego 🙂

ciasto bananowo-orzechowe

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Ciasto bananowo-orzechowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s