Babeczki bananowe

Składniki:

1 szklanka mąki

2 dojrzałe banany

2 łyżki miodu

1/2 szklanki mleka

2 łyżki oleju kokosowego (1/4 szklanki)

1 jajko

1 łyżka masła orzechowego

1 łyżeczka proszku do pieczenia

garść orzechów włoskich

garść suszonej żurawiny

Przygotowanie:

Banany obrać ze skórki i rozgnieść widelcem, dodać miód, mleko, masło orzechowe, jajko, płynny olej kokosowy i zmiksować, na końcu wsypać mąkę i proszek do pieczenia, zmiksować krótko, dodać bakalie i wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami albo posmarować olejem. Nałożyć masę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny. Wystudzone babeczki posypać cukrem pudrem.

babeczki bananowe

6 uwag do wpisu “Babeczki bananowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s