Słodko-kwaśny gulasz z owocami morza

Składniki:

400 g mieszanki owoców morza

100 fileta z ulubionej ryby

1 puszka ananasa

1 puszka kukurydzy

1 czerwona papryka

2 cebule

1 słoiczek koncentratu pomidorowego (200 g)

1 łyżka czerwonej pasty curry

1 łyżka vegety natur do ryb i owoców morza

pieprz, sól

Przygotowanie:

Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości oleju w dużym rondlu. Ananasa wyjąć z puszki, pokroić. Paprykę umyć, wydrążyć i pokroić w kostkę. Do cebuli dodać kukurydzę razem z zalewą, ananasa i paprykę. W soku z ananasa rozmieszać koncentrat i wlać do zawartości rondla. Można dolać około 3/4 szklanki wody. Dodać vegetę i pastę curry, przykryć i doprowadzić do wrzenia.

sc582odko-kwac59bnygulaszzowocamimorza3

Rybę pokroić w kostkę i razem z nierozmrożonymi owocami morza dodać do sosu. Wymieszać i dusić całość około 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem. Smacznego 🙂

sc582odko-kwac59bnygulaszzowocamimorza2


Vegeta Natur - Inspirowane Naturą

#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Słodko-kwaśny gulasz z owocami morza

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s