Pulpeciki gotowane w sosie koperkowym

Składniki

0,5 kg szynki wieprzowej

1 cebula

2 ząbki czosnku

1 kromka czerstwego chleba

1 jajko

sól, pieprz

słodka i ostra papryka

mąką

3/4 szklanki mleka

1 łyżka mąki ziemniaczanej

2-3 łyżki posiekanego koperku

1 brokuł, fasolka szparagowe (u mnie mrożone)

Sposób przygotowania przepisu:

Szynkę zmielić w maszynce razem z obraną cebulą i czosnkiem oraz chlebem. Do masy mięsnej dodać jajko i przyprawy, wyrobić dokładnie i formować pulpeciki. W garnku zagotować ok. litr wody. Pulpeciki obtaczać w mące i wrzucać na wrzątek. Gotować około 20 minut. Mleko wymieszać z mąką i wlać do pulpetów, dodać koperek i gotować całość jeszcze 10 minut. Sos doprawić do smaku. Warzywa ugotować na parze i podawać z pulpetami i sosem. Smacznego 🙂

Pulpeciki gotowane w sosie koperkowym


Smaczne a nie tuczy :)

7 uwag do wpisu “Pulpeciki gotowane w sosie koperkowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s