Ciasto fasolowe z orzechami

Składniki

1 puszka białej fasoli

1 dojrzały banan

2 jajka

2 łyżki miodu

2 łyżki kakao

1 łyżeczka cynamonu

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

5 dkg orzechów włoskich

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto fasolowe z orzechami

  1. Fasolę odsączyć i wsypać do blendera razem z obranym, pokrojonym w plasterki bananem i zmiksować. Wbić jajka i zmiksować aż cała masa zrobi się puszysta. Dodać resztę składników, zmiksować do połączenia. Na końcu wymieszać z orzechami i przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 40 minut w temperaturze 175 stopni.

Ciasto fasolowe z orzechami

10 uwag do wpisu “Ciasto fasolowe z orzechami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s