Pieczone pałki z warzywami

Składniki

ok. 1 kg pałek z kurczaka

kawałek selera

2 marchewki

1 cebula

1 brokuł

3-4 łyżki sosu worcester

szczypta pieprzu kajeńskiego

suszona trawa cytrynowa

suszony czosnek niedźwiedzi

słodka papryka, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pałki ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać sosem worcester i posypać przyprawami. Warzywa obrać i pokroić, dodać do mięsa. Przykryć i wstawić do piernika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę. Brokuła podzielić na różyczki, dołożyć do mięsa i piec jeszcze około 10-15 minut. Smacznego

Pieczone pałki z warzywami

Reklamy

2 uwagi do wpisu “Pieczone pałki z warzywami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s