Sos z indykiem i warzywami

Składniki

400 g fileta z indyka

1 pęczek szparagów

1 opakowanie mrożonych brokułów

150 g zielonego groszku

1 cebula

1 jogurt naturalny

słodka papryka, zioła prowansalskie

sol, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Cebulę zeszklić. Indyka pokroić w kostkę, posypać przyprawami i dodać do cebuli, obsmażyć. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki i pokroić w krążki, główki zostawić w całość. Brokuła i szparagi wrzucić do mięsa, przykryć i smażyć aż warzywa zmiękną. Groszek opłukać i razem z główkami szparagów dodać do sosu. Podsmażyć jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku. Zdjąć z palnika i wymieszać z jogurtem. Można podawać z ryżem. Smacznego 🙂

Sos z indykiem i warzywami

3 uwagi do wpisu “Sos z indykiem i warzywami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s