Kalafior zapiekany z indykiem

Składniki:

1 kalafior

400 g fileta z indyka

1 pęczek zielonych szparagów

6 jajek

4 łyżki jogurtu naturalnego

2 łyżki mąki

czubryca czerwona

sól, pieprz

słodka papryka, zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Kalafiora ugotować na parze na półtwardo i przełożyć do naczynia do zapiekania. Indyka pokroić w kostkę, posypać czubrycą i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Ze szparagów odłamać końcówki, łodygi pokroić, główki zostawić w całości. Dodać do indyka i chwilę podsmażyć. Mięso ze szparagami przesypać do kalafiora. Jajka zmiksować na puch, dodać jogurt, przyprawy i mąkę, zmiksować i zalać kalafiora. Piec około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego 🙂

zapeikany kalafior

5 uwag do wpisu “Kalafior zapiekany z indykiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s