Grillowane bakłażany

Składniki:

2 bakłażany

350 g mięsa mielonego wołowego

2 pomidory

garść posiekanego szczypiorku

świeże zioła, u mnie oregano i szałwia

sól i pierz

5 dkg sera żółtego

Przygotowanie:

Bakłażany przekroić na pół, wydrążyć. Pomidory obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Mięso mielone wymieszać z pomidorami, szczypiorem, posiekanymi ziołami i przyprawami. Bakłażany posolić i napełnić mięsem. wierzch posypać startym żółtym serem, zawinąć w folie aluminiowa i grillować około 40 minut. Smacznego 🙂

bakłażany faszerowane z grilla

 

Reklamy

5 uwag do wpisu “Grillowane bakłażany

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s