Zapiekanka z kwiatami cukinii

Składniki:

400 g fileta z indyka

1 cukinia

250 g fasolki szparagowej

1 cebula

4 jajka

3 łyżki maki

3 łyżki jogurtu naturalnego

przyprawa do kurczaka

sól, pieprz

słodka papryka

curry

kwiaty cukinii

Przygotowanie:

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić. Indyka pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i dodać do cebuli. obsmażyć. Cukinię pokroić w kostkę, a fasolkę w dwucentymetrowe kawałki. Wrzucić na patelnie, posypać solą. pierzem i curry i podsmażyć. Mięso wymieszać z warzywami i przełożyć do naczynia do zapiekania. Jajka zmiksować na puszystą masę, dodać mąkę, jogurt i przyprawy, krótko zmiksować i wylać na mięso z warzywami. Na wierzchu rozłożyć pozbawione słupków kwiaty cukinii. Piec około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Smacznego 🙂

zapiekanka z warzywami i kwiatami cukinii

9 uwag do wpisu “Zapiekanka z kwiatami cukinii

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s