Zębacz duszony z warzywami

Składniki:

300 g fileta z zębacza smugowego lub innej ulubionej ryby

200 g cukinii

2 marchewki

1 zielona papryka

4 łyżki sosu sojowego

4 łyżki sosu chili z ananasem

pieprz, słodka papryka

3/4 szklanki ryżu

Przygotowanie:

Rybę podzielić na 2 kawałki i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Marchewkę obrać i pokroić w krążki, paprykę i cukinie w kostkę. Warzywa wrzucić do ryby, polać sosem sojowym i sosem chili, posypać pieprzem i papryką, przykryć i piec około 30 minut w piekarnik nagrzanym do 180 stopni. Podawać z ugotowanym ryżem.

Zębacz smugowy z warzywami

Przepis na 2 porcje.

Kaloryczność 1 porcji 458 kcal.

Węglowodany 67,4 g

Tłuszcze 5,1 g

Białko 35,5 g

Warzywa dyniowate 2019

Reklamy

5 uwag do wpisu “Zębacz duszony z warzywami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s