Domowe burgery

Składniki:

4 pełnoziarniste bułki do burgerów

500 mięsa mielonego wieprzowo-wołowego

1 cebula

1 łyżka papryczek jalapeno w zalewie

1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu

1 łyżka czubrycy czerwonej

2 łyżki maggi

dodatkowo:

sałata lodowa

pomidor

ketchup

Przygotowanie:

Mięso wymieszać z posiekaną cebulą i resztą składników, Uformować 4 kotlety i usmażyć z obu stron na patelni grillowej. Bułki do burgerów przekroić na pół i również podsmażyć na patelni grillowej. Obie połówki bułki posmarować ketchupem, nałożyć posiekaną sałatę, kotleta, plasterki pomidora i przykryć drugą połówką bułki. Smacznego 🙂

Domowe burgery

Składniki na 4 porcje. Kaloryczność 1 porcji  511 kcal

Węglowodany 49,1 g

Tłuszcza 20,3 g

Białko 32,2 g

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Domowe burgery

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s