Indyk w sosie cukiniowo-brokułowym

Składniki:

400 g fileta z indyka

1 średnia cukinia (ok. 300 g)

1 marchewka

1 brokuł

1 cebula

1 jogurt naturalny (200 g)

2 łyżki sosu chili

1 łyżka czubrycy czerwonej

jarzynka

słodka papryka

Przygotowanie:

Indyka pokroić w kostkę i posypać czubrycą, obsmażyć w rondlu bez dodatku tłuszczu. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, startą na tarce marchewkę i cukinię, podlać wodą, dodać sos chili i dusić około 20 minut. Brokuła drobno pokroić i dodać do sosu i dusić jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku jarzynką i słodką papryką, zdjąć z palnika, a kiedy sos przestanie się gotować wlać jogurt i wymieszać. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂

Indyk w sosie cukiniowo-brokułowym

Składniki na 5 porcji. Kaloryczność 1 porcji z dodatkiem ziemniaków 338 kcal.

7 uwag do wpisu “Indyk w sosie cukiniowo-brokułowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s