Fit sernik z brzoskwiniami

Składniki:

500 g chudego twarogu

4 jajka

3/4 szklanki śmietany

100 g orzechów włoskich

1 budyń waniliowy bez cukru

4 łyżeczki stewii z erytrytolem NaturAvena

1 opakowanie okrągłych biszkoptów

300 g brzoskwiń

Przygotowanie:

Twaróg zmielić i zmiksować z żółtkami, śmietaną, budyniem  i słodzikiem. Na końcu wymieszać z posiekanymi orzechami i ubita na sztywno piana z białek. Blaszkę do pieczenia (30×20 cm) wyłożyć papierem, na dnie rozłożyć biszkopty i wylać masę serową. Brzoskwinie przekroić na pół  wyjąć pestki i obrać ze skórki, pokroić na plastry i powciskać w ser. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez 50 minut. Ostudzić.

Fit sernik z brzoskwiniami

Ciasto można podzielić na 12 porcji. Kaloryczność 1 porcji 190 kcal.

Węglowodany 13,1 g

Tłuszcze 10 g

Białko 11,9 g

Reklamy

7 uwag do wpisu “Fit sernik z brzoskwiniami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s