Fasola w warzywach

Składniki:

2 puszki białej fasoli

1 marchewka

1 cebula

ok. 1/2 kg cukinii

1/2 kg pomidorów

jarzynka

słodka i ostra papryka

zioła prowansalskie

majeranek

Przygotowanie:

Cebulę obrać i drobno posiekać, wrzucić do rondla. Marchewkę obrać, cukinię w razie potrzeby wydrążyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do cebuli, podlać 1/2 szklanki wody i dusić około 15 minut. Pomidory obrać i pokroić kostkę, dodać do warzyw i dusić kolejne 15 minut. Dodać fasole i przyprawy i gotować bez przykrycia około 10 minut. Smacznego 🙂

Fasolka w warzywach

Kaloryczność: 605 kcal

Węglowodany: 100 g

Tłuszcz: 3,3 g

Białko: 46 g

7 uwag do wpisu “Fasola w warzywach

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s