Tortille z pastą z tuńczyka

Składniki:

2 tortille o średnicy ok. 26 cm

1 puszka tuńczyka

3 jajka

2 ogórki konserwowe

ok. 70 g sera żółtego

1 łyżka majonezu

sól, pieprz

Przygotowanie:

Tuńczyka odcisnąć, ugotowane na twardo jajka zetrzeć na tarce o grubym oczku, ser żółty na drobnym, ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Rozsmarować na tortillach i zwinąć. Odłożyć do lodówki. Przed podaniem pokroić na 1,5-centymetrowe krążki. Smacznego 🙂

tortille z pastą z tuńczyka

Reklamy

7 uwag do wpisu “Tortille z pastą z tuńczyka

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s