Labraks grillowany z warzywami

Składniki:

2 świeże labraksy lub pstrągi

200 g cukinii

4 nieduże marchewki

1/2 cebuli

jarzynka, curry

pieprz

1 łyżeczka masła

ząbek czosnku

świeże zioła

Przygotowanie:

Miękkie masło wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanymi ziołami (u mnie oregano, szałwia i natka pietruszki). Rozsmarować na rybie. Cebulę pokroić w piórka i włożyć do środka ryby. Cukinię pokroić w plastry i rozłożyć na rybie. Marchewkę pokroić w plasterki i rozłożyć dookoła. Rybę posypać przyprawami i zawinąć w folię. Grillować na tacce aluminiowej na średnio rozgrzanym grillu około pół godziny. Smacznego 🙂

labraks w warzywach

Składniki na 2 porcje. Kaloryczność 1 porcji 227 kcal.

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Labraks grillowany z warzywami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s