Schab duszony w warzywach

Składniki:

1/2 kg schabu

400 g cukinii (1 średnia cukinia)

1 cebula

1/2 kg pomidorów

1 i 1/2 papryki

2 łyżki sosu chili

słodka papryka, zioła prowansalskie

jarzynka

Przygotowanie:

Schab, cebulę i cukinię pokroić w kostkę i wrzucić do rondla, wymieszać, przykryć i gotować aż warzywa puszczą sok. Dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory oraz przyprawy. Dusić pod przykryciem aż mięso zmięknie, a pomidory się rozpadną, ok. 20-30 minut. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz sos chili. Gotować jeszcze 5-10 minut. Smacznego 🙂

Schab duszony w warzywach

Składniki na 4 porcje. Kaloryczność 1 porcji 217 kcal.

Węglowodany: 15,5 g

Tłuszcz: 4,4 g

Białko: 30,6 g

3 uwagi do wpisu “Schab duszony w warzywach

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s