Owoce w jogurcie z galaretką

Składniki:

1 kubek jogurtu bałkańskiego light (340 g)

1 galaretka

1 mango

1/2 melona limonkowego

2 łyżeczki chia

2 łyżeczki słodzika, u mnie erytrytol ze stewią

2 łyżki żelatyny +1/2 szklanki mleka

Przygotowanie:

Żelatynę zalać mlekiem, a kiedy spęcznieje, podgrzać do rozpuszczenia. Jogurt zmiksować ze słodzikiem. Mango i melona obrać i pokroić w kostkę. Dodać do jogurtu razem z nasionami chia i wymieszać, a następnie połączyć z wystudzoną żelatyną. Masę wylać do 4 pucharków i wstawić do lodówki. Galaretkę przygotować w 1,5 szklanki wody i kiedy wystygnie wylać na tężejący deser. Schłodzić, najlepiej przez noc. Smacznego 🙂

owoce w jogurcie z galaretką

Składniki na 4 porcje. Kaloryczność 1 porcji 209 kcal.

Węglowodany 34,8 g

Tłuszcz 3.3 g

Białko 10,1 g

7 uwag do wpisu “Owoce w jogurcie z galaretką

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s