Kostka z dorsza w sosie jogurtowym

Składniki:

3 kostki dorsza czarniaka

1 mały por

kawałek papryki

1 jogurt naturalny

1 ząbek czosnku

1 mini papryczka chili suszona

jarzynka

pieprz

przyprawa do ryb

Przygotowanie:

Pora posiekać, paprykę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, papryczkę pokruszyć i wszystko wrzucić na patelnię, posypać jarzynką i pieprzem. Podlać 1/2 szklanki wody i dusić około 10 minut. Rybę posypać przyprawą i ułożyć w warzywach, dusić około 5 minut, odwrócić na drugą stronę i dusić jeszcze 5 minut. Zdjąć z palnika, a kiedy przestanie się gotować, wlać jogurt i wymieszać. Smacznego 🙂

dorsz w sosie jogurtowym

Kaloryczność dania 371 kcal.

Węglowodany 24 g

Tłuszcz 7,6 g

Białko 52,1 g

Reklamy

5 uwag do wpisu “Kostka z dorsza w sosie jogurtowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s