Ciasto czekoladowe z batatów

Składniki:

1 duży batat (325 g)

2 łyżki kakao

2 jajka

3 łyżki słodzidła, u mnie erytrytol ze stewią Naturavena

30 g mąki kokosowej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 szklanki oleju

1/2 szklanki kefiru 0%

Przygotowanie:

Batata obrać i zetrzeć na tarce o drobnym oczku, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Dno tortownicy (średnica 25 cm) wyłożyć papierem od pieczenia i wylać masę czekoladową. Piec 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

ciasto z batatów

Kaloryczność 1523 kcal. 8 porcji. Kaloryczność 1 porcji 184 kcal.

Węglowodany 9,6 g

Tłuszcz 13,5 g

Białko 3,3 g

Reklamy

5 uwag do wpisu “Ciasto czekoladowe z batatów

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s