Leczo z patisona

Składniki:

2 średnie patisony

3 kolorowe papryki

20 dkg fasolki szparagowej

2 cebule

1 koncentrat pomidorowy

2 laski dobrej kiełbasy

sól, pieprz

1 łyżka sosu chili

1 mini papryczka chili

słodka papryka, zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę i smażyć około 10 minut. Z fasolki odkroić w końcówki i pokroić na mniejsze kawałki. Patisony wydrążyć i obrać ze skórki, jeśli jest twarda, a następnie pokroić w kostkę. Warzywa dodać do kiełbasy, podlać około szklanką wody i dusić około 20 minut. Do lecza dodać koncentrat rozmieszany z 2/3 szklanki wody oraz przyprawy i sos chili. Gotować 5 minut. Dodać paprykę pokrojoną w średnią kostkę i gotować jeszcze 10-15 minut. Smacznego 🙂

DSC_7846

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Leczo z patisona

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s