Orientalne mielone z dynią

Składniki:

250 g mięsa mielonego

250 g dyni (1/4 niedużej dyni)

kawałek imbiru wielkości kciuka

1 jajko

1 cebula

3 ząbki czosnku

2 kromki czerstwego chleba

1 łyżeczka curry

1 łyżeczka pasty z chili

bułka tarta do panierowania

sól, słodka papryka

Przygotowanie:

Dynię obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku. Dodać do mięsa. Cebulę obrać i drobno posiekać. Chleb namoczyć i odcisnąć. Czosnek przecisnąć przez praskę. Imbir obrać i zetrzeć na tarce o drobnym oczku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z jajkiem, pastą chili i przyprawami. Z masy mięsnej formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂

orientalne mielone z dynią

3 uwagi do wpisu “Orientalne mielone z dynią

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s