Pałki pieczone z warzywami

Składniki:

4 pałki z kurczaka

1/4 selera

1 marchewka

kawałek pora

100 g kukurydzy z puszki

100 g czerwonej fasoli z puszki

ostra mieszanka przypraw

czubryca czerwona

sos chili

Przygotowanie:

Pałki obsypać przyprawami i polać sosem chili. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Pora pokroić w półplasterki, marchewkę w krążki, selera w paski, wrzucić do mięsa, przykryć i piec około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Fasolę i kukurydzę odsączyć i dodać do pałek, posypać przyprawami i piec jeszcze około 15 minut. Smacznego 🙂

pałki pieczone z warzywami

Składniki na 2 porcje. Kaloryczność 1 porcji 237 kcal.

Węglowodany 24,4 g

Tłuszcz 4,5 g

Białko 24,5 g

 

Reklamy

5 uwag do wpisu “Pałki pieczone z warzywami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s