Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem

Składniki:

150 g makaronu

1 puszka tuńczyka

150 g szpinaku mrożonego w brykiecie

150 g cukinii

1 cebula

pieprz ziołowy

jarzynka

chili

3 ząbki czosnku

Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę posiekać i podsmażyć w rondlu, dodać szpinak i smażyć aż się rozpadnie, dodać pokrojoną w kostkę cukinię, smażyć 10 minut. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i lekko odciśniętego tuńczyka, doprawić do smaku i wymieszać z makaronem.

makaron ze szpinakiem i tuńczykiem

9 uwag do wpisu “Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s