Pałki z grzybami leśnymi

Składniki:

1 kg pałek z kurczaka

30 dkg odgotowanych podgrzybków

1 cebula

1 łyżka czubrycy czerwonej

1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego

2 łyżki maggi

liść laurowy

2 ziela angielskie

1 łyżka natki pietruszki

1 mały jogurt naturalny

Przygotowanie:

Pałki włożyć do naczynia do zapiekania, posypać czubrycą i czosnkiem niedźwiedzim, dodać maggi, liść laurowy i ziele angielskie oraz pokrojona w kostkę cebulę. Piec pod przykryciem około 30 minut, następnie dodać grzyby i natkę pietruszki i piec do miękkości mięsa. Wyjąć z piekarnika, zalać jogurtem i wymieszać. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂

Pałki w grzybach

11 uwag do wpisu “Pałki z grzybami leśnymi

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s