Aromatyczny sos z polędwiczką

Składniki:

550 g polędwiczki wieprzowej

1 mały por

1 papryka biała

1 papryka czerwona

250 g mini pieczarek

1/4 fenkuła

2 łyżki białej fasoli z puszki (można pominąć, ja akurat miałam w lodówce)

1 łyżka czubrycy czerwonej

1 łyżeczka suszu grzybowego

jarzynka, słodka papryka, pieprz

1/2 łyżki mąki ziemniaczanej

Przygotowanie:

Polędwiczkę oczyścić i pokroić w cienkie plasterki. Posypać czubrycą. Pora umyć, pokroić i wrzucić na patelnię, podsmażyć 2 minuty i dodać mięso. Podsmażyć około 5 minut i dodać pokrojone papryki, całe pieczarki, poszatkowany fenkuł i fasolę. Całość dusić około 15 minut. Doprawić do smaku. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/2 szklanki wody i wlać do sosu. Dokładnie wymieszać i gotować 3-5 minut. Podawać np. z ziemniakami. Smacznego 🙂

Aromatyczny sos z polędwiczką

5 uwag do wpisu “Aromatyczny sos z polędwiczką

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s