Placuszki jarmużowe z parówką

Składniki:

3 parówki

1/2 pęczka jarmużu

1 cebula

1 jajko

ok. 3/4 szklanki mleka

ok. 1 szklanki mąki

1 łyżeczka jarzynki

1 łyżeczka curry

1/3 łyżeczki pieprzu

1 łyżka octu winnego

Przygotowanie:

Jarmuż umyć i drobno posiekać. Ja miałam młode liście, więc nie wycinałam nerwów. Parówki obrać z osłonek i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wrzucić do miski, wbić jajko, wlać mleko, dodać przyprawy i wsypać mąkę. Na końcu dodać ocet winny. Dokładnie wymieszać. Masę nakładać na rozgrzany olej i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Podawać np. z ketchupem 🙂

placuszki jarmużowe z parówką

Jedna uwaga do wpisu “Placuszki jarmużowe z parówką

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s