Makaronowa z tuńczykiem

Składniki:

ok. 200 g drobnego makaronu

100 g groszku konserwowego

1 puszka tuńczyka

3-4 kiszone ogórki

kawałek pora

2 jajka

po pół kubeczka jogurtu naturalnego i skyru

1 łyżeczka musztardy

sól, pieprz

ząbek czosnku

Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przepłukać i wystudzić. Pora i ogórki pokroić drobno, tuńczyka i groszek odsączyć, jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce o grubym oczku. Wszystkie składniki umieścić w misce. Skyr wymieszać z jogurtem, musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem, dodać do sałatki i wymieszać. Smacznego 🙂

Makaronowa z tuńczykiem

4 uwagi do wpisu “Makaronowa z tuńczykiem

Dodaj komentarz