Pożywna grzybowa

Składniki:

30 g grzybów suszonych

250 g pieczarek

80 g soczewicy zielonej

1 pietruszka

100 g selera

1-2 marchewki

1/2 pora

1/2 szklanki mleka

sól, pieprz

makaron do podania

Przygotowanie:

Grzyby namoczyć, najlepiej dzień wcześniej. Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku. Wrzucić do garnka, dodać posiekanego pora, pokrojone pieczarki, wsypać soczewicę i dodać grzyby razem z wodą, w której się moczyły. Całość zalać wodą, przykryć i gotować do miękkości soczewicy. Wlać mleko, doprawić do smaku, zagotować. Podawać z makaronem 🙂

Pożywna grzybowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s