Babka kukurydziana

Składniki:

4 jajka

150 g mąki kukurydzanej

1 kubeczek jogurtu naturalnego

1 łyżeczka proszku do pieczenia

po 50 g śliwek suszonych, moreli suszonych i orzechów włoskich

20 g suszonych jagód goji

ok. 1/2 szklani erytrytolu

Przygotowanie:

Białka jajek zmiksować ze słodzikiem na puszysta masę, dodać żółtka i wymieszać. Do jajek dodać mąkę, proszek do pieczenia, jogurt oraz pokrojone bakalie, wymieszać i przelać do keksówki. Piec około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Babka kukurydziana

 

2 uwagi do wpisu “Babka kukurydziana

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s