Surówka z białej rzodkwi

Składniki:

1/4 małej kapusty pekińskiej (ok. 100 g)

1 marchewka

1/2 białej rzodkwi (ok. 100 g)

1 łyżka kaparów

2-3 łyżki jogurtu naturalnego, można wymieszać z majonezem

sól, pieprz

Przygotowanie:

Pekinkę poszatkować. Marchewkę i rzodkiew obrać, marchewkę zetrzeć na drobnym oczku a rzodkiew na grubym. Dodać posiekane kapary, jogurt, wymieszać i doprawić do smaku.

sóruwka z rzodkwi

2 uwagi do wpisu “Surówka z białej rzodkwi

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s