Ryż z łososiem i szparagami

Składniki:

160 g łososia bez skóry

1 cebula

100 g ryżu

250 g szparagów

2 łodygi selera naciowego

ok. 1,5 szklanki bulionu, może być z kostki

1/2 kubeczka skyru, jogurtu lub słodkiej śmietanki

pieprz

suszony czosnek niedźwiedzi

Przygotowanie:

Cebulę posiekać i zeszklić na minimalnej ilości oleju. Wsypać ryż, podsmażyć i podlać bulionem. Ze szparagów odłamać końcówki, łodygi pokroić w krążki, główki zostawić. Selera naciowego pokroić w paseczki. Warzywa dodać do ryżu, podlać bulionem. Łososia pokroić w kostkę, dodać do ryżu z warzywami, posypać pieprzem, dodać 1 łyżeczkę suszonego czosnku niedźwiedziego, wlać resztę bulionu, dusić aż ryż wchłonie cały płyn i będzie miękki. Zdjąć z palnika, odstawić na 5 minut i wymieszać ze skyrem. Smacznego 🙂

Ryż z łososiem i szparagami

2 uwagi do wpisu “Ryż z łososiem i szparagami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s