Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym

Składniki:

300 g mięsa mielonego

2 cebule

1/2 cukinii

2-3 łodygi selera naciowego

ok. 100 szpinaku mrożonego w brykiecie

1 mały koncentrat pomidorowy

sól, pieprz

słodka papryka, zioła prowansalskie

cukier

makaron cannelloni

Przygotowanie:

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać mięso, podsmażyć. Cukinię pokroić w kostkę, selera pokroić w paseczki i razem ze szpinakiem dodać do mięsa. Posypać przyprawami i podsmażyć razem 15-20 minut. Surowy makaron napełnić farszem i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Resztę farszu zalać koncentratem rozcieńczonym wodą, doprawić, dodać 1/2 łyżeczki cukru. Sosem zalać makaron, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30-40 minut. Całość można przed zapieczeniem posypać serem żółtym, ja akurat nie miałam, a takie czasy, że po jedna rzecz się nie wyskoczy do sklepu 😉

Cannelloni w sosie pomidorowym

 

2 uwagi do wpisu “Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s