Sałatka z tuńczykiem i fasolą

Przepis na sałatkę pochodzi z bloga Zielona Kuchnia, idealnie sprawdziła się na świątecznym stole i na pewno zagości w naszym menu na stałe 🙂

Składniki:
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1/2 puszki kukurydzy
biała część pora
kilka kawałków papryki konserwowej
3 ogórki konserwowe
3 jajka
1 puszka fasoli czerwonej
2 łyżki majonezu
2 łyżki skyru naturalnego
1 łyżka musztardy
sól, pieprz

Przygotowanie

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Tuńczyka, fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy. Paprykę, pora i ogórki drobno pokroić. Wszystkie składniki wrzucić do miski, wymieszać z majonezem i skyrem, doprawić do smaku i schłodzić w lodówce.

Sałatka z tuńczykiem i fasolą

2 uwagi do wpisu “Sałatka z tuńczykiem i fasolą

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s